Bismas

Staffordshire bullterrier för Lydnad-Agility-Bruks
www.bismas.se

Allergihund

Kategori: Allmänt

Jag kan lätt sucka och stöna över det fakta att Kodi behöver badas 2 ggr i veckan. Att jag behöver dammsuga/skura varannan dag, samt storstäda en gång i veckan där jag byter sängkläder mm. Att ha en allergisk hund är ett gissel. Men fick idag en uppenbarelse efter att träffat en gamal bekants CC,som trotts medicinering kliade isönder mer eller mindre hela sig. Var satans otäckt att se hur illa det kan bli/vara. Att ha en allergisk hund är nog det läskigaste jag erfarat med tanke på behandling. Det finns ju typ inget, iaf inget bra för hunden genom hela livet. Att ha en multiallergiskhund som Kodi som faktist inte kräver mer än detta. Vem fasen är jag att klaga? var väldigt uppfriskade för mitt sinne att detta möte hände. Kommer inte höra mig klaga över det lilla jag gör med Kodi nått mer det kan jag låva.

min vackra klådi ;-)

Gott o blandat

Kategori: Allmänt

Att det ska vara så svårt att blogga regelbundet.. Iaf:

Ewony: Ewonys rehab går bra, hon känns lite bättre efter simmet men framför allt av vibbplatan (massageplata). Synd man inte är miljonär så man kunde ha en egen ståendes i vardagsrumet. 5ggr kvar på kortet sen ska jag utvärdera det hela.

Kodi: Go å glad. Mycket understimulerad för tillfället, GILLAR INTE att matte ligger sjuk.

Moha: Tån är fortfarande svullen, plus att klon på den tån dött, till allas suprice. Först trodde vet att hon hade en blödning i klon så bad djursjukvårdaren klippa då jag inte viste vad som vänta. Och det kom inget blod, klon är sten död, var som torkad mossa innuti klon. Var säkert 4pers och tittade på det, ingen innan som sett det (såklart)  Så förmodligen är det en krosskadda ni vet "blånagel" som vi själva kan få om vi klämmer oss. Problemet är väl de inte sett detta innan (på hund) och att "blånageln" inte förklarar den fortsatta svullnaden o tåleden. 3 veckor med Rimadyl 2tab 2ggr dag är det nu som gäller. Plus återigen vila. ATTANS vad tråkit... Suck suck...Förhoppningsvis är det "bara" dessa 3 veckkor kvar sen kan vi återigen dra igång vår träning innför 3an samt börja kolla på vissa moment till eliten. Är bra att träna med elitekipage, känns inte längre sålångt borta som innan ;-)

Mig: Jag vill tacka för allas omtanke och uppmuntande ord angående mitt beslut att låta kenneln vila. Era ord har betytt mer för mig än ni någonsin kommer förstå. Tack så hemskt mycket era fina ord. Och för alla er som varit oroliga för att det varít just mycket "skit" i mitt liv ett tag kan jag bara säga: Det är tydligen så det är att vara Terese Anderson,Karlstad. Sen att jag inte riktigt fattar vad alla motgångar är här för att säga mig, eller ordsättet "det du inte dör av gör dig starkare" är en annan sak. Vad ska man med all styrka till? men men Låvar er inte hänga mig any time soon ;-) Vill speciellt tacka min underbara bismas familj NI ÄR AS GOA!! Tack snälla för ert stöd!!

Lite bilder från sandgropen igår:
Världens finaste faktist *hjärtar*
nyhet?

Kategori: Allmänt

Hade tänkt skriva värsta genomtänkta bloggen men då jag inte får ihop det på papper så kör vi såhär. Som många kanske redan sett kommer jag låta kenneln "vila" ett tag. Inga valpar planeras på ett tag. Har varit mycket skit på sistone och jag kan inte låta bli att ta på mig mycket av ansvaret för det. Annan uppföddares ord om mig "du är inte tuff nog att födda upp hundar Terese"! Finns nog mycket sanning i det. Jag är och kommer alltid vara en känslo människa önskar alla och då såklart speciellt mina valpköpare allt gott, "det bästa" och lite till. Nu är det inte så att jag kastar in handuken helt LÅNGT ifrån, jag älskar att födda upp hundar och tror mycket på mina linjer efter Ewony. MEN jag har märkt en skillnad i nerärvningen från Ewony till valpar och hennes barn. Ewony gav mycket av sig själv, friska, sunda hundar med mycket go i, behövde igentligen inte titta på hane så mycket, var mer höjdmässigt som gällde. andra generationen not so mutch. Hanhundarna jag använder nerärver nästan allt gällande färg,form,och mentalitet. Detta har gett mig en ny utmaning. Att hitta den "perfekta" hanen. Vilket inte är så lätt om man nu ska hålla hårt på rönken.Mh,ögon L2 osv osv. OCH HÄLSOSTATUSEN vill jag inte ge vika för. Därför kommer jag nu vänta tills jag hittar min "perfekta" Hane. om det tar 1-2-3 år kommer visa sig men just nu väntas inga valpar på Bismas kennel. Hoppas ni förstår vad jag försöker få fram av detta. Vill avsluta med att tacka alla mina valpspekulaner/vänner och uppföddarkoleger som till 99,9% stötar mig. mått så dåligt över detta MEN ni har värmt mitt hjärta mer än ni någonsin kommer förstå. Tack för er vänskap och förtroende... Kram..