Bismas

Staffordshire bullterrier för Lydnad-Agility-Bruks
www.bismas.se

Blända 4,5mån

Kategori: Allmänt

Här kommer 2st bonus bilder på min just nu jätte jobbiga Face Race valp som trotts allt ändå är alldeles alldelse underbar (men jobbig ;-) Vacker är hon iaf, Fotona är tagna av snälla Regina från mitt jobb. Tack Regina.

Blända:Pepzi o agilityträning

Kategori: Allmänt


Här kommer lite bilder på Pepzi (o lite gänget) från vår agilityträning idag.
Förstår att man kör agility med bergerna, fasen vilken fallenhet Blända har för detta. På två pass tar hon självmant tunnlarna samt följer mig bra genom hinderstäden både rakt och i svängar med bra fart. Har även shapat in slalomen på henne. Idag körde vi 4ra pinnar med 100% lyckande. Inte illa *ler*
Moha har blivit skit bra, dock lite okänslig på hindrena vilket vi behöver träna mer på, hinder ska hoppas ej krasshas (hur nu än det stavas?) Hon lyckades också skada sig idag, inte under träningen utan när hon satt uppbunden. koppelhaken hade nämligen låst fast sig i armbågen på henne. ett 1*1 stort hål finns där nu. Tur man har en snäll hund, kan inte varit kul när jag nöp/drog loss det. Bäbis då inte mycket som går rätt för henne nu inte. Såret ser dock bra ut, får själklart se till att tvätta och hålla efter det men tror inte det behöver nån veterinär vård iaf. Ja vad ska jag säga, vårt liv är inte tråkit iaf *ler*

Mitt fina fina gäng*'hjärtar*

Hoppa kan jag, högt ozzå 'ler'
Ny variant på klassiska tungbilden, nu även under hopp (hehe) Lydnadsträning

Kategori: Allmänt

Idag har jag haft 4 helt underbara timmar på brukshundsklubben tillsammans med hundarna.
Först körde jag lite agility samt lek/jakt inkallningar med Pepzi ca 40min (självklart med pauser) Körde en cirkel övning med två hopp sa 10m isär. Funkade superbra, han kan också redan nu köras åt båda hållen vilket iaf Moha hade problem med i början. Moha är högerhänt det märks, men Pepzi verkar inte ha några problem med att jag byter handlingshand bara jag är tydlig.
Sen körde vi en raksträcka med 3hopp där jag ibland körde alla 3 rakt, ibland svängde av han efter 2 osv för att kolla att han verkligen lyssnade/följde mig ist för att bara hopp. Inte EN gång tog han ett hinder jag inte vill. Hur duktig som helst *hjärtar*

Sen klockan 12.00 var det samling för dagens lydnadsträning. Idag var det jag, Madde,Johanna samt fröken Regina som var på plats. Alla körde 3min pass var med vila imellan medan de andra körde sin 3min pass.

Körde bara "varsegod" med Moha idag (måste väl erkänna vi hade tränat linförhet samt hopp och metallapport innan alla kom, men det pratar vi tyst om ;-)Ingen var iaf chokade att jag redan var där när de kom haha.
Hade rätt dåligt sug på varsegod ordet till en början med moha, men fröken Regina var dock duktig och snodde leksaken för Moha samt var rolig lektant så det släppte mot slutet.
Men märks hon inte mår bra ännu. körde därför bara 3 gånger 3 pass med henne. Inte alls det suget/farten det brukar vara. Men men det blir väl bättre hoppas vi. Har återbesök för nya provtagningar 19maj.

Blända var också med, hon har blivit fruktansvärt osäker speciellt på andra hundar nu så idag tränade vi passiviter TYST sådan (ja det är iaf dit vi vill komma) Hon är nämligen väldigt utåtagerande med sitt skällande. Allt nytt ska skällas på! Försökte så gott de gick bryta henne och få henne att fokusera på mig ist, man behöver INTE ha koll på allt och alla hela tiden (vilket hon ju själv tycker). Funkade stundvis skitbra, kom nya ekipage till planen med jämna mellanrum så blev riktigt bra störningsträning för henne. Passade även på att få henne fotat av Regina, bilder kommer senare i veckan.  

Lite bilder från dagen:

Madde,Regina, Johanna samt maddes Lazzo


Johannas aussi Ösa med fröken Regina tränar inkallningar. Starten:


på väg till matte


Avslut med lek, tjohooo


Madde och Lazzo


Madde har även en underbar borzoihane vid namn Ior som är helt galet cool


Madde med sina pojkar


Såhär nöjd ser Moha ut efter ett avklarat träningspass, om denna hunden inte är lycklig vet jag inte vad


Lite blandat:


Om jag tar den här vägen märker nog inte matte att jag snor bollen *ler*