Bismas

Staffordshire bullterrier för Lydnad-Agility-Bruks
www.bismas.se

Agilitykarriär?

Kategori: Allmänt

Ja det är frågan det, iaf lite tankar jag haft den senaste tiden med Mu. Ja tills ungefär idag. Körde dubbelbox med hundarna idag:Pepzi sköte sig som vanligt utmärkt *hjärta*, MEN Mu... Ja alla svänga känns det mer eller mindre som jag kan göra hursomhelst, springa ozzå MEN när man hela tiden får ner en eller två bommar när man kör börjar det kännas tröstlöst. Fått råd att ta av henne banan och pausa henne om hon river: detta tyckte jag snarare gjorde det värre. Hon varva bara upp sig och fler bommar rykte. Att alltid ta om det hindret hon river: Ja oftast hoppar hon väl det första bra, men jag vet inte tycker detta sabbar mycket av flytet och känns mindre kul hur som, men vad vet jag? Sen är det ju dessa mindre roliga råden som tejpa fast bommar, låta henne slå sig, bli arg mm mm. För mig låter detta inte bara farligt utan väldigt tråkit. Om det är det som krävs för att få henne och sluta riva så lever jag nog hellre med att hon river faktist. Hur surt det nu än må vara... 
Ser nu mer än någonsin fram mot kennelträffen och Johannas agilitypass.Tror dock felet kan vara så enkelt att Mu faktist bara är för lat, hon är ju det alltid annars så varför inte ozzå i agilityn. Och jag är alldeles för mycke av en tävlingsmänniska för att kunna tävla för "skojs" skull.
Men fortsätta träna ska vi, kanske Johanna ser nått som jag missat den 23dje :-)
Lite bilder på flocken: Pepzi söker fortfarande ett eget hem.märks vem som gillar att vara i centrum mest av dom ;-)


Pöss *ler*


Mega Mu, trotts snart nåd idialvikt igen är mu något av den större sorten ;-)


A-kullen 6år

Kategori: Allmänt

Igår den 14juni blev min älskade älskade A-kull 6år!!!
Kan inte förstå det var 6år sen mina första valpar föddes. Och så stolt som jag varit över denna kullen.
Med skördade framgångar i agility,bruks lydnad, freestyl och utställning är detta fortfarande min mest meriterade kull. Tack snälla Karin,Johanna och Linn som har förvaltat och tagit hand om mina första kluttisar på det bästa tänkbara sättet. Jag är och kommer alltid vara SÅ JÄVLA stolt över er!

Bismas A-kull HIPP HIPP HURRA!!LP1 LP2 Bismas Sweet-Emotion "Rizzla"


Bismas Magic-Touch "Perrin" Slåss med ära bland de bästa agilityekipagen i sverige, 2ra reserv landslaget agility 2011!!!


Bismas Bo-Raggamuffin "wilbur" Världens bästa familje hund  

Träningen

Kategori: Allmänt

Här kommer lite uppdateringar på hur träningen går.

Agility: Pepzi går AS bra som alltid, känns som jag nästan kan springa hur som helst med han. Får exakt samma känsla när jag kör honom som jag hade med Ewony. Underbar flyt, och framför allt att det går så fruktansvärt naturligt att köra dom. De fattar innan de ens testat första gången hur man gör, läser banan sjukt bra. Vilket underlättar för mig som igentligen bara behöver springa *ler*

Blända är också sjukt duktig i agilityn, har bra drag mellan hinderstöden och sug på tunnlarna. Hon kommer kunna bli hur bra som helst. Ska faktist träna lite mer med folk som faktist kan sin agility samt gå nån mer avancerad agilitykurs nu i höst (med moha då såklart,blända får vänta till nästa år). Känns tråkit att inte ta vara på den naturbegåvning hon är. För snart räcker inte min hobby handlig till för henne det märker jag. Behöver bli tydligare och snabbare för att kunna få till det perfekt med henne. Tur man har vänner som är duktiga och erbjuder sig att ställa upp och hjälpa till. Ni är guld värda!

Moha: Handling mässigt känns det bra. MEN hon dum river fortfarnade. Har provat att ta av henne om hon river och pausa henne. Men vettifasen om det funkar. Tycker mig iaf inte se nån bättring. Sen har det låst sig lite i slalomen för oss, Hon tar nästan alltid ingången och de 5resterade pinnarna MEN sen blir det svårt. Fattar inte varför det ska vara 12pinnar i klass1. Tycker bara det förstör flyttet på banan. Ja iaf för oss. Vet inte hur man tränar 12 pinnar så det blir bra faktist, eller hur man tränar bort dessa dum rivningar hon gör.Förslag någon? 

Lydnaden: Har faktist kört mest Mu denna veckan. Och då klass3. Lite småpyssel kvar.
* vittringen: Få henne att slå på näsan ordentligt
* Stegförflyttningarna till vänster kan bli bättre.
* Stå i fjärren. Baktassarna stilla!! (svårt svårt hälsar mu)

Hmm ja det är väl det vi pysslar mest med just nu. Friaföljet känns annars bra, apportering momenten ozzå, inkallningen är helt ok, har två steg på ställandet men det har jag ju även nu i 2ans så får nog leva med det. Tänkte jag skulle tävla 2an nu om 3 veckor och ta mitt Lp ;-), sen kanske sattsa på start i 3an till agusti.
Vi får se men starta innan årets slut ska vi iaf göra. 

Blända och Pepzi kör jag mest grundfärdigheter med samt stadga. Båda är faktist riktigt duktiga.

Lite bonusbilder: