Bismas

Staffordshire bullterrier för Lydnad-Agility-Bruks
www.bismas.se

Pepzi

Kategori: Allmänt

Söker härmed nytt hem till denna killen: 

Lite info om Pepzi:
Pepzi är från min E-kull, Stamtavlenamn Bismas Yahoo
Född:2009-12-10 alltså 15mån gamal
Kastrerad

Fördelar: Glad/pigg unghund, rumsren, allmänlydnastränad.
Går bra i koppel, inga problem vid hundmöten. Lyhörd och förig.
Gillar att leka , Älskar mat.
Nackdelar: Varit omplacerad 2ggr på kort tid.
Har fått tagit alldeles för stort ansvar i livet vilket gör att han har tagit som sin uppgift att vakta hem och familj. Dock nått som inte kommer vara så svårt att träna bort då han är väldigt lyhörd. Märker knappt nått av det efter bara 2dygn med han nu.
fortfarande valpig.
Varit i slagsmål, svarar om tillfälle ges.
Jag önskar ett livslångt hem till Pepzi denna gången. Därför bör han bli ensamhund. Eller till hem med trygg äldre hund. Pepzi och Ewony går super ihop, men snällare hund än Ewony får man ju också leta efter. Är inte så mycket jag är rädd för bråk han ska vara ensamhund i första hand utan att han bör få mycke uppmärksamhet samt tid i sitt nya hem.
Pepzi är ca 40cm hög väger 16kilo.
Låter det intressant? Hör gärna av er så berättar jag mer.
Pepzi är annars en väldigt trevlig/social kille. Behöver dock få gränser och rutiner i livet.
Pepzi bor nu hos mig och kommer stanna här tills jag hittat rätt hem till han.
Ring mig på 0768-655559 el maila på winitza@hotmail.com


borde blogga oftare

Kategori: Allmänt

Detta är mitt absolut största problem när det gäller bloggandet. Det händer alldeles förmycket och jag bloggar alldeles för sällan vilket gör att det mesta faktist rinner ut i sanden. Ja ja säger "jag ska bättra mig" typ varje gång men det lär ju tydligen INTE hända så här kommer allt och inget i korthet.

Rehab: Varit med Ewony och Moha till Stefan Ryden där vi för första gången testade hans viktfördelningsplatta. Ewony: fram 50/50 bak: 7% viktskillnad på det opererade benet. Jag sa att jag skulle para Ewony om alla tester var UA, nu fick jag tyvärr nöja mig med 10UA samt ett VG inte fy skam för en 8åring. Men som Stefan sa : Terese hon är 8år har jobbat hårt hela livet samt har en skada, chanserna att det är 100 är väldigt små, är idag bara 2% unga individer som blir 100%.
Och det var hon ju heller inte, Han rekomenderade mig varken eller ang parningen, bara att hom låg SÅ nära tyckte han var fantastiskt (man räknar allt innom 5% som friskt/normalt).
Men jag är sann till mitt ord, alltså blir det inte en sista kull på min prinssesa hur ont det än må göra. Drömmar är ju till för att drömas trotts allt.
Moha däremot var dagerns överraskning. Direkt hon ställt sig på vågen sa Stefan "detta är en lydnashund va?" Hmm Ja säger jag, Skillde nästan 4% höger mot vänster. Ajaja dumma matte. Kanske bra att träna sin hunds båda sidor eller? Har nu lärt mig min läxa och de verse freestylemovs vi förut kört har annamas i vardagen för att bygga upp henne.
Tillskott: Vi pratade också om tillskott. Stefan blev väldigt förvånad att jag inte gav nått till Moha som ändå är 4år och har c-höfter. Han menade på att man ska börja ge sin hund under hård träning/tävling vid 2års ålder sen alltid från ca 4ra år. (för bästa effekt ska man tydligen ge 2 veckor hålla upp en osv) Han tyckte det vanligaste felet folk gör är att lindra sin hunds problem istället för att förebygga dom. Vanligtvis är behandlas hunden 2-5år försent enlige honom. Så aktivhund inköpt till båda hundarna, samt en nu tid till  viktplattan om 6mån ungefär.

 
Photobucket
 

Blända fortsääter blända. Är med de småhundarna varje dag i hagen på dagis vilket är hennes absoluta favorit tid på dygnet. har även varit med de stora med mig en gång för tränings skull. Hon har nämligen lite svårt för stora hundar, de ska Skällas på! enligt henne så nått vi måste träna bort. I och för sig skäller hon på det mesta just nu, uch vad spökig hon börjar bli. Men får tro på hennes uppföddare Åsa som säger det är positivt att ha en hund som kommer in i spökåldern tidigt. Jobbigt nu när alla tycker hon är så lite och söt bara och man får mer eller mindre ryta åt folk att låta stackarn ara i fred. Men men inte den blyga typen så det går det med ;-)

Blända med min älskade mamma
Photobucket Photobucket Photobucket

Rumpkrach (hehe)
Photobucket Photobucket

Är såklart 100 saker till jag skulle bloggat om men som sakt saker rinner ut i sanden efter ett tag. Känns inte lika viktigt. Men "ska försöka bli bättre" ;-) Kram på er!
Photobucket

HIPP HIPP HURRA

Kategori: Allmänt

Märkte idag jag HELT glömt bort att gratulera min D-kull som fyllde 2år igår. Skamligt! ;-)
HIPP HIPP HURRA för:

Min underbara D-kull


Dexter

Izac

Hilda

Gaia

piraya

Faile

Mini