Bismas

Staffordshire bullterrier för Lydnad-Agility-Bruks
www.bismas.se

Jag har ju glömt presentera mig!

Kategori: Allmänt

Jag har sen lite mer än en månad tillbaks fått äran att sköta bloggen åt kenneln, jag är ingen übernörd gällande datorer och allt vad skrivande heter, men jag kommer vara mammaledig ett bra tag framöver och kommer väl behöva aktivera mig med annat än bebis och hundar 😁 
Jag heter iaf Sofie och äger Krut från k-kullen. Krut är min andra staffordshire bullterrier, men jag har haft andra raser och tränat hund nästan hela livet. Valet om att våga skaffa staffe igen va svårt efter att jag va tvungen att ta bort min första alldeles för tidigt pga sjukdom, jag velade länge och hade nästan siktat in mig på en helt annan ras innan jag kom i kontakt med Terese. Iochmed henne har jag fått en helt underbar hund, och en grymt underbar vän! 
 
Krut med "storasyster", så mycket kärlek i en bild.
 
Jag är extremt stolt över att få äga en hund från Bismas, och med rätta! 
 

Vi börjar med lite roliga tävlingsresultat

45% av kennelns uppfödningar har ställts ut officiellt

19% av kennelns uppfödningar har startat officiellt i rallylydnad

16% av kennelns uppfödningar har startat officiellt i lydnad

8% av kennelns uppfödningar har startat officiellt i agility

3% av kennelns uppfödningar har startat officiellt i bruksklass

3% av kennelns uppfödningar har startat officiellt i viltspår

3% av kennelns uppfödningar har startat officiellt i Nose Work

Gällande registrerade titlar har kennelns 62 uppfödda hundar tagit

st LP1

st LP2

st LP3

st SE AG(Hopp) Ch

st AGHD 1

st RLDN

st RLDF

1 st RLDA

 

Gällande mentalitet så har 40% av kennelns uppfödda hundar genomgått mentaltbeskrivning 

35% MH och 5 % BPH

Försöker man göra en jämförelse med hur det ser ut i rasen så gjorde  tex  22% av den registrerade årspopulationen MH eller BPH under 2014.

Målet enligt RAS är att minst 20% av årspopulationen ska mentalbeskrivas genom MH eller BPH.

 

Gällande röntgen så ligger andelen friröntgade hundar för HD på nästan hälften, 48,2%. 24,1% A höfter och 24,1% B höfter. 

24,1% av kenneln uppfödda hundar är oröntgade hundar.  Detgår att jämföra med andelen oröntgade hundar i rasen som ligger kring 60%. (57-63% mellan 2012-2015 sett till andelen röntgade hundar vs antalet registrerade hundar)

25,8% av kennelns uppfödda hundar har C och 1,6% D.

Några av kenneln hundar har resultaten A/B, B/C och A/C. Där räknade jag på den sämre graden.

Av kenneln uppfödda hundar har därmed 75% blivit röntgade. Jämförbart med RAS vars mål är att 30% av årspopulationen ska röntgas.

 

 

 

 

Gällande allergiska problem så har 6% av kennelns uppfödda hundar konstaterad allergi. Det går att jämföra med den studie Premune gjorde som visade på 27% förekomst i deras studie och 8% i enkäten rasklubben genomförde. Varför det skiljer så mycket mellan premunes studie och rasklubbens enkät kan man ju bara spekulera i. 

Gällande demodex så har kenneln från  stamtiken Ewony, hennes avkommor, och hennes barnbarn haft 10 kullar. I 1 av dom 10 kullarna har det förekommit demodex. Det fanns också demodex i Mohas kull, den kullen är dock helt obesläktad med kennelns övriga kullar. Ingen kull togs på avkommorna och ingen mer kull togs på Moah. Självklart togs även kullen efter Ronja x Helge ur avel också.

22,5 % av kenneln uppfödda hundar har genomfört Patellaundersökning. Samtliga UA.

 

Sist, men verkligen inte minst, vill jag återigen gratta Bismarck och husse Mikael till ytterligare en till pallplats i agility! Så jävla (visst får man svära på bloggen? 😆) BRA! 

 

 

 
 
Stort grattis till er! 
 
 
Ni andra med hundar från kenneln får mer än gärna dela med er av era framgångar, skicka ett mail till mig på Blubbie1@hotmail.com (reta mig inte, den är typ 15 år gammal). 
 
Och glöm inte att fylla i hälsoenkäten på Friskstaffe.se!
 
 
Ha det gött / Sofie