Bismas

Staffordshire bullterrier för Lydnad-Agility-Bruks
www.bismas.se

5 st från G kullen har nu känd mental status!

Kategori: Allmänt

Förra helgen gjorde 4 st från G kullen sitt MH( Kurri, Ella, Staffan och Sigrid). Chili gjorde sitt MH för ett par månader sedan. Så 5 av 9 är nu MH beskrivna. Det man kan säga av de som gjort MH är att det är en väldigt jämn kull. Samtliga har mycket nyfikenhet, orädsla och lekfullhet.
Utvärderingsmässigt så har 7 av 9 från G kullen också blivit röntgade. Samtliga fria på armbågarna, 3 st med A höfter, 2 med B höfter, 1 med B/C och 1 med C. En väldigt fin statistik på en så stor kull. Ronjas andra kull fyller 1 år i januari och vi hoppas så klart på lika fina resultat där.
Bjuder på en bild på fin fina Sigrid, Bismas Extraordinary Girl, en av kennelns foderhundar. 

Vi välkomnar

Kategori: Allmänt

Som alla som känner mig vet har det varit rätt mycket för mig ett tag. Jag har tappat lite orken med bland annat hålla bloggen igång (som ni kanske märkt ;-) Samt hålla valpköpare, intressanter mm uppdaterade på vad som händer på kenneln. Därför har jag nu fixat lite hjälp :-) På bloggen kommer det skrivas en del av Caroline Remula som har min Ronja på foder :-) När det gäller Bismas kennel har jag bestämt mig för att ta in en delägare. Vi välkomnar härmed Clara Andersson till kenneln <3
Här några rader skrivna av Clara själv:
 
Clara Andersson, nu delägare i Kennel Bismas f.o.m. hösten 2013. Jag bor ”mitt i Norden”, strax utanför Tidaholm tillsammans m sambo, 3 snart vuxna barn, hästar, katter & våra 2 staffar, Bismas She’s a Rebel ”Ella” & Emeraldstaff She’s the One ”Nässla”. Jag bedriver sedan 2011 en liten avel på ponny, med inriktning på rastypiskhet, kvalité & temperament, under stuterinamnet Stall Eddings. (länka till forssa-eddings.se/stall_eddings.html)

 Jag brinner för bra avel, med friska, sunda individer & bra temperament. Detta oavsett om det gäller hästar eller hundar. Är ingen tävlingsmänniska, men går gärna kurs & tränar främst vardagslydnad med mina hundar ( & mkt hantering inkl markarbete m hästarna) 

 2007 skaffade jag min första hund, Ruby -06, som var en omplaceringshund fr Irland. Okänd härstamning, men helt klart med staffe i. Hon var orsaken till att jag bestämde mig för att min nästa hund skulle vara av den rasen. Hösten 2011 blev hon utdömd i sina höfter, 5 år gammal. Började leta efter hennes ersättare, och av en tillfällighet (ja, jag erkänner ;) ) hittade jag Kennel Bismas & en bild på Ronja, som då väntade sin första kull. Fick äran att köpa Ella. Vi har gått några kurser ihop, bla lydnad & agility, vilket hon klarat med glans, trots en nybörjar matte. Ruby fick somna in efter sommaren 2013 & Ella behövde då en kompis. Staffe nr 2, Nässla, köptes in från Irland i samarbete m Terese. Gillar irländskor som ni märker, har bla ponnyer av rasen Connemara som också kmr därifrån.

Lite bilder:

Clara o Nässla (Matte fin på bilden iaf ;-)

 
 

 Ella

Nässla
 
Så tacksam du vill vara med Clara och föra vidare Bismas namnet i framtiden som jag är så stolt över!
Välkommen till familjen <3
Och massa tack till fina Caroline som kommer se till att ni vet vad som sker här framöver, med lite gästinslag av mig och Clara ;-) 
(mer om hundarna kommer ni kunna läsa om på deras egna sidor under kennels hundar)

___________________________________________________________________________

Grattis G-kullen 2år!

Kategori: Allmänt

För 2 år sedan idag födde Ronja sin första kull, Bismas G kull. Det blev hela 9 valpar, 5 hanar och 4 tikar. Här kommer lite bilder och info om denna underbara kull:
Kurri, Bismas The One I want. denna hane stannade hemma i kenneln, han är röntgade med HD B och ED UA, och har ett första pris i lydnadsklass 1. Vi har haft lite otur med att komma med på MH, men nästa helg är det äntligen dags. Kurri är även UA på öga och patella.
Sigrid, Bismas Extraordinaty Girl. Sigrid är röntgad med A höfter och UA på armbågarna. Sigrid kommer göra MH om 1 vecka. Hon är utställd med EXC och CK, och blev 2ndra bästa unghundstik på rasspecialen 2013. Sigrid är sparad med avelsrätt och bor med underbara fodervärden Jessica Olsson.
Ella, Bismas She´s a Rebel. Ella är röntgad med HD C och ED UA. Ella är även UA på patella och ögon. Hon är utställd med EXC och bor tillsammans med Clara och familj i Tidaholm. 
 
Chili, Bismas In The End. Chili är röntgad med B/C på höfter och ED UA. Hon har även kollat patella och ögon med resultatet UA. Hon och matte Katrin har startat officiellt i Rallylydnad med godkänt resultat! Hela 90 poäng fick dom ihop. Chili är även MH testad.
 
Cena, Bismas Only for you. Cena bor i Norge tillsammans med matte Ann-Trine. Cena är mamma till en kull i Norge.
Mario, Bismas Best thing in town. Mari bor i Umeå med matte Annika och familj. Maria är röntgad med HD A och ED UA.
Bosse. Bismas having a blast. Bosse bor med Cecilia Lyhre i Stockholm. Han är röntgad med A höfter, ua på armbågar och ua på ögon.
Milo, Bismas Peacemaker. Milo bor i Norge med husse Steffen.
Staffar, Bismas Burnout. Staffan är röntgad med B höfter och ED UA. Även ögon och patella är UA. Han bor i Karlstad med matte Anna. Staffan ska göra MH om en vecka. Staffan är kastrerad.